Çelik Yapılar

Çelik yapılar ve kaynaklı imalat eğitim, bilgilendirme ve danışmanlık

CE Terimleri Tanımları Nelerdir?

CE Terimleri Tanımları Nelerdir?

CE işaretleme konusunda karşılaşılacak bazı terimler aşağıda tanımlanmaktadır:

Yetkili Kuruluş: Ürünlere ilişkin mevzuat hazırlamaya ve yürütmeye yasal olarak yetkili bulunan kamu kurum veya kuruluşu.

EN-1090-belgelendirme-denetim

Onaylanmış Kuruluş: 4703 sayılı Kanun ve 2001/3531 sayılı Uygunluk Değerlendirme Kuruluşları ile Onaylanmış Kuruluşlara Dair Yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde; test, muayene ve/veya belgelendirme kuruluşları arasından, uygunluk değerlendirme faaliyetlerinde bulunmak ve AT Tip İnceleme Belgesi düzenlemek üzere yetkili kuruluşça belirlenerek, yapılacak bir protokol ile yetkilendirilen özel veya kamu kuruluşu.

Modül (Uygunluk Değerlendirme Prosedürü): İlgili direktif gereğince, ürünün taşıdığı risklere göre hangi uygunluk değerlendirmesi işlemlerine tabi tutulacağını gösteren yollardan her biri. Uyumlaştırılmış Avrupa Standardı: Avrupa Birliği Komisyonunun talimatı üzerine bir Avrupa Standardizasyon Kuruluşu (CEN, CENELEC, ETSI) tarafından hazırlanan ve Avrupa Toplulukları Resmî Gazetesinde ismi yayımlanan standart.

Uyumlaştırılmış Ulusal Standart: Bir Uyumlaştırılmış Avrupa standardını uyumlaştıran ve Türk Standardı Enstitüsü tarafından Türk Standardı olarak kabul edilip yayımlanan standart.

Ulusal Standart: Türk Standardları Enstitüsü tarafından hazırlanan standartlar.

Uygunluk Değerlendirmesi: Ürünün, bu ilgili direktif hükümlerine uygunluğunun test edilmesi, muayene edilmesi ve/veya belgelendirilmesine ilişkin her türlü faaliyet.

AT Uygunluk Beyanı: Üreticinin, piyasaya arz ettiği ürünün, ilgili direktif hükümlerine uygunluğunu beyan ettiği belge.

AT Tip İncelemesi Belgesi: Onaylanmış kuruluş tarafından düzenlenerek üreticiye verilen, ürünün ilgili direktif hükümlerine uygunluğunu gösteren belge.

Piyasa Gözetimi ve Denetimi: Yetkili kuruluş tarafından, ürünlerin piyasaya arzı veya dağıtımı aşamasında veya ürün piyasada iken, ilgili direktif hükümlerine uygun olarak üretilip üretilmediğinin ve güvenli olup olmadığının denetlenmesi veya denetlettirilmesi.

 

EN 1090 danışmanlık

EN 1090 çelik ve alüminyum yapılar danışmanlığı

Avrupa Yapı Malzemeleri Regülasyonu'na (305/2011/AB) bağlı harmonize standart EN 1090 uygulama ve belgelendirme danışmanlığı.

İletişim Detaylar

yapi malzemeleri CE

Yapı malzemelerinde CE markalama danışmanlığı

Çelik ve alüminyum yapı malzemelerinde, Yapı Malzemeleri Regülasyonu'na göre, Temmuz 2014'den itibaren CE markalaması zorunlu.

İletişim Detaylar

kalite sistem danismanlik

Kaynaklı imalat ve kalite sistemleri danışmanlığı

ISO 3834 Kaynaklı İmalat ve ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 Yönetim Sistemleri eğitimleri, uygulama ve sistem geliştirme danışmanlığı.

İletişim Detaylar

Arama

Çelik yapılar ve kaynaklı imalat konusunda engin tecrübe ve SONUÇ odaklı danışmanlık

info@sonucdanismanlik.com 0 537 744 77 94 İletişime Geç